4-6.3.2022: Suo-, nummi- ja lampimaisemia

 Pfrunger -Burgweiler Ried luonnonsuojelualue on lounais-Saksan toiseksi suurin kosteikko- ja nummialue. Saimme ihmetellä metsästä löytyviä taideteoksia.


Olimme aamupäivällä tehneet mukavan metsäretken opas-Kissan ja Ketun kanssa rotko- ja jokimaisemissa, 4-6.3.2022: Oppaana Kissaja seuralaisena KettuIltapäivällä ajelimme toiseen luontokohteeseen, jossa maisemat olivat tasaisemmat.

Ajelimme tälle parkkipaikalle. josta lähdimme sitten pienelle kierrokselle.Ensin suuntasimme korkeuksiin katselemaan maisemia tornista, Bannwaldturm.
Noustavana oli 219 porrasta ja 38.8 metriä ylöspäin. Helpostihan se sujui.
Kivat olivat maisemat, mutta vuoret eivät näkyneet, kun Bodensee-järvi nostatti usvaa eteen. Perjantai-iltana vuoret näkyi vähän saavuttaessamme yöpaikkaamme parkkipaikalle.

Mukavia luonnontilassa olevia maisemia.
Pitemmänkin lenkin olisi voinut kävellä, mutta oli katseltava yöpaikka ja nälkäkin kurni jo vatsaa.


Voi kuinka kiitollinen olen näistä saksalaisista maalaismaisemista. Ne ovat niin kauniita ja siistin näköisiä. Peltoalueet ovat hyvin hoidettuja. Kukkuloilla on monesti koristuksena linna tai kirkko. Luonnon rauhaa ja luontopaikkoja löytyy paljon, joka paikasta. Voi ajatella, että joka pellon ja metsän laitamilla on ulkoiluparkkipaikka. Joka pellolla ja metsässä on merkittyjä reittejä, niin teitä pyöräilyyn ja polkuja kävelyyn. Tätä kaikkea ihmettelen vielä yhdentoista vuoden jälkeenkin, kuinka täällä on luotu mahtavat puitteet ulkoiluunkin. Ei tarvitse luonnossa ryteiköissä kulkea.

Ajelimme tälle ulkoiluparkkipaikalle yöksi, jossa oli grillipaikka mökin ja vessan kera.


6.3.2022 sunnuntai aamu valkeni maa kuurassa. Pakkasta oli peräti kuusi astetta joka on talven ennätys.

Olimme Pfrungen-kylän lähellä yöpyneet. Yö oli hiljainen. Ei edes kukaan auto käynyt parkkipaikalla. Näitä kuvia ottaessa vain yksi mies ulkoilutti koiraa lähimailla. 


Ajelimme aamutoimien jälkeen tänne parkkiin ja lähdimme katselemaan nummijärvialuetta.
Kaunis mäntykuja.
Täällä lammen rannalla alkoi olemaan taidetta.


Ja metsän puolella kauniita puuveistoksia ja pieni mökki.
Kyllä näitä taideteoksia kelpasi ihmetellä.


Jos kotikulmilla asustaa majavia, mutta niiden puiden kaatojäljistä päätellen monessa muussakin paikassa tällä Saksassa. Täälläkin oli heidän kulkureittejä ja työnjälkiä useamman lammen rannalla.
Tämä oli lintujensuojelualuetta. Lintuja oli aika paljon. Ei mitään uutta lajia bongattu, eikä nähty nytkään laulujoutsenta.

Tässä meidän reitti. Oli mukava luontoviikonloppu ja aivan uusilla nurkilla.


©Soleil

 

4-6.3.2022: Oppaana Kissa ja seuralaisena Kettu

Niin hauska muisto viikonloppureissun lauantaipäivän metsäretkeltä Schmaleggin ja Rinkenburgin rotkoilla, missä tallustelimme siltojen kautta Schmaleggin vesiputoukselle.

https://soleilinretket.blogspot.com/2022/03/4-632022-oppaana-kissa-ja-seuralaisena.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti