4-6-2-2022: Mökkiautoilemassa Tonavan puskissa

Ja etsimässä laulujoutsenia.


Lintukirjan mukaan laulujoutsenia pitäisi olla talvehtimassa tällä alueella Tonavan rannoilla ja lähialueilla. Kerran olemme käyneet lintukirjan vihjeen mukaan katselemassa Sveitsin ja Itävallan rajaseuduilla Bodenseellä, mutta tuloksetta. Marraskuun lomalla aamuhämärissä äänistä päätellen mökkiauton yläpuolella lensi iso laulujoutsen parvi. Kerran näimme taivalla korkealla ilmeisesti äänistä päätellen muuttomatkalla etelään olevan laulujoutsenporukan, mutta tuon loman kuvat ovat vielä tutkimatta.


Kiertelimme mökkiautolla ja teimme kävelyretkiä pitkin rantoja ja pusikoita etsien isoja valkoisia pitkäkaulaisia lintuja. 
Lintuja löytyi kyllä jopa valkoisia isoja pitkäkaulaisia, mutta ne olivat kyhmyjoutsenia.


Tähänkin oli pysähdyttävä ja käytävä katsomassa, mutta jälleen tuttuja ja jokipaikassa olevia kyhmyjoutsenia.

Sunnuntai päivä oli harmaa. Iltapäivästä ennustettiin myrskyn alkavan, jopa etelä-Saksan vuorialueille annettiin hurrikaanivaroitus.


Tämmöisiä mukavia metsäreittejä löytyy joka paikasta, Tonavan puskistakin.

Uimapaikalla oli koronan takia 2G säännöt eli täällä uivan täytyy olla rokotettu tai toipunut. Rokottamattomat eivät saa uida.


Vihreät peltomaisemat ovat ilo talvellakin. Viehättävät kylät linnoineen ja vanhoineen rakennuksineen suuri rikkaus nähdä ja kokea. Tuntea vielä tämän kaiken kodiksi ja kotimaisemiksi. Kiitollisin mielin on saatu elää, nauttia ja ihastella tätä kaikkea yli yksitoista vuotta.


Vesistöissä oli lintuja, mutta myös metsän siimeksessä tuntui olevan kevättä lintujen rinnoissa. Pikkulintuja juuri täällä metsässä runsaasti, sini- ja harmaatiaisia. Jossain räkättivät närhet taas toisaalta kuului tikan rummutus. Selvä kevään merkki on myös puskista vauhdikkaasti syöksähtelevät ja livertelevät mustarastaat joilla tuntuu olevan kovasti puuhaa ja kierre johonkin.


Jos kotikylässämme olemme ihmetelleet majavien tekemiä harvennushakkuita, niin näytti heitä asustelevan täälläkin.

Ei laulujoutsenia vaan kyhmyjoutsenia.

Tässä maanviljelijän itsepalvelukioskissa maksettiin luukkujen takana olevat kananmunat ja perunat automaattiin kortilla tai käteisellä. Muista tuotteista maksu jätettiin seinässä olevaan rahalippaaseen.


Tällä lammella oli yksi pitkäkaulainen lintu aluksi. Pian paikalle pellolta lennähti kaksi lisää, jotka sitten ärhennellen ajoivat yksinäisen kauemmas. Kevättä tällä kahdella näytti kameranlinssin läpi katsellessa olevan sydämissä. Ensin puunailivat itseään ja sitten esittelivät toisilleen kauneutta ja komeutta sekä mukavan näköisesti kaulailivat. Harmiksi nämäkin olivat tuttuja ja kotoisia kyhmyjoutsenia.


Aran oloinen ruostesorsa lennähti heti tiehensä.


Jos majavat ovat tuholaisia niin melkoista jälkeä tekevät joka paikassa myös myyrät. Hankala on jalkapallon pelaaminen tuossa kentällä. Tuuli alkoi voimistua tämän lammen tarkkailukierroksella.


Laulujoutsen jäi näkemättä myös tällä reissulla.

©Soleil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti