28.2.2021, Helmikuun viimeinen päivä

 Pelloilla ja metsässä alkavat kukkaset kukkimaan.


Lumi oli tänä talvena maassa vähän pitempään kuin monena talvena aiemmin. Tai sitten se vaan johtuu siitä, kun monesti juuri joululoman aikaan on ollut lunta ja me olemme olleet Espanjassa. Tänä talvena kotimittari näytti kylmiä lukemia 12 pakkasastetta joku yö, kun yleensä pakkaset jäävät muutamaan asteeseen. Vuodelta 2013, toiselta täällä asumisen talvelta, on 15 asteen pakkasennätys kotimittarista.

Kyllä tämä Pohjois-Suomesta tänne muuttaneena tuntuu vielä kymmenen vuoden jälkeenkin ihmeeltä, että helmikuun viimeinen päivä pelloilla ja metsässä jo kukkaset kukkivat. Talojen pihoilla alkaa nousemaan kukkaloisto, kun kevätesikot ja lumikellot kukkivat sekä sipulikukat työntävät vauhdilla varsiaan esille. Kevät on tullut! Kukkakuvat ovat pelloilta ja metsistä.Täällä laskujemme mukaan nautti auringon lämmöstä ainakin 15 harmaa- ja silkkihaikaraa. Kaikki eivät sopineet samaan kuvaan.


+

Monessa kohtaa metsässä oli näsiän kukkia.
Aurinkopäivä sai linnut myös iloiseksi, niin taivaalla kuin lammikoissa. Taisipa jo yksi lokkiparvi olla matkalla pohjoista kohti.


©Soleil

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti