22.1.2023: Valkoiset kotimaisemat

Viime viikolla satoi kotikyläämme vähän lunta. Tämä lumimäärä, päivällä lämpö plussan puolella ja yöllä pikku pakkanen on sopiva talvisää. Vielä, kun tietää ettei se yleensä kestä kuin viikon tai kaksi.
Ensimmäiset lumihiutaleet tippuivat kotikylässämme maahan 9.12.2022. Välillä se suli pois, mutta 15.12 lähtiessämme joululomalle, niin lunta oli vähän maassa. Sekin oli sulanut pian pois. 8.1.2023, kun joululomalta saavuimme kotiin ei lunta näkynyt lähimainkaan, kun sitten viime viikon lopulla lunta sateli jälleen.Joku reipas oli peltotiellä hiihtämässä, mutta kovin tökkivää oli meno.


Urpun kukkia, niin kuin aina tammikuussa, niissä lehtipuissa joista on ensimmäisenä lehdet tippuneet ja joihin keväällä tulee ensimmäisenä lehti.


Meidän tutulla reitillä keskellä metsää oli jouluiseksi koristeltu kuusi.11.11. on alkanut karnevaaliaika ja siihen liittyvät hyvin monenlaiset "hömpötykset". Kotikyläkin on tulevaa Faschinginkia varten koristettu lippunauhoilla. Karnevaaliaika päätyy helmikuun loppupuolella.


Tammikuu on aina merkityksellinen, kun silloin on aina Saksassa asumisen juhlapäivä. Ensi viikolla on 12-vuotis synttäripäivä! Tähän saksalaiseen ja rakkaaseen kotikylään muutimme maaliskuun viimeinen päivä. Se tunne, että tulli kotiin oli heti vahvan voimakas. Kiitollinen olen kaikesta tästä!


Tälle sunnuntaireippailulle tuli pituutta 7,5 kilometriä.

©Soleil


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti