8.10.2021, Uusia tuulia

Huutikuusta asti mielessä vain kaapit ja keittiö, mutta kuitenkin terveenä.

Asuimme vähän reilu kymmenen vuotta saksalaisessa kotikylässä omakotitalossa. Suurimassa kodissa kuin Suomessa koskaan. Koti oli mieleinen, mutta tilaa mielestäni liikaa. Itse en myös tykännyt portaikkojen ja alakerran kivilattiasta jotka oli talvella kylmätkin. Kun katselimme uutta kotia kotikylämme lähiseuduilta, niin aina tuli jo ajatuksesta ikävä tätä niin rakasta kotikylää. Nyt aivan uusi koti on pienempi ja viiden perheen talossa meidän kotikylässämme.


Urakka on ollut melkoinen, kun on käynyt kaiken läpi ja purettu, kuskattu tavaraa kierräytyskeskukseen. Ihmetellyt miten paljon tavaraa kertyy kymmenen vuoden aikana. Kuljetetiin tavarat kahden viikon aikana kahdestaan uuteen kotiin. On suunniteltu ja hankkittu uutta. Kuinkahan monesti on pahvilaatikko ja muuta roskaa viety kierrätyskeskukseen. Aika monesti. Vieläkin on uuden kodin järjestäminen kesken.


Kesäkuun alussa, kun poistui ikä- ja riskiryhmä vaatimus saada koronarokote, niin me saimme ensimmäisen rokotteen nopeasti. Heinäkuussa saimme jo toisen. Täällä ei toista rokotetta tarvinnut odottaa 12 viikkoa, vaan se annettiin rokotteen valmistajan ohjeiden mukaan. Saimme myös rokotepassin puhelimen näytölle. Aikaa ei ollut lomalle vielä lähteä.


Leirielämää vietettiin tässä uudessa kodissa aivan syyskuun alkupuolelle asti. Ja kun syyskuun alussa saatiin keittiö lähdettiin kahden viikon lomalle, viikoksi Berchtesgadenin kansallispuistoon ja pohjois-Italiaan, jossa viikko oltiin yli 2000 metrin korkeudella. Pisin vaellusretki oli 16 kilometriä. Loma oli mukava ja tuli tarpeeseen.


Tämä on ollut niin mieleinen muutos ja vieläpä rakkaassa kotikylässä, mutta raskaampi työleiri kuin Suomesta muutto Saksaan. Nyt ymmärrän miksi saksalaiset muuttavat harvoin. Kun kaikki verhotangoista, kaappeihin ja keittiöön pitää siirtää tai hankkia, niin urakka on melkoinen. Tietysti suuri etu on se, että saa laitaa ja hankkia kaiken oman maun mukaan. 

Kiitollinen on mieli tästä kaikesta uudesta muutoksesta.

©Soleil


2 kommenttia: